Copy
AJOK vzw is een vereniging die kampen organiseert met bijzondere aandacht voor jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties.
Is deze mail niet leesbaar? Lees hem online.

Nieuwsbrief januari 2018
Wij wensen iedereen een zeer gelukkig nieuwjaar toe! Wij hopen dat jouw 2018 een jaar wordt vol mooie gebeurtenissen en plezier. 
KAMPAANBOD 2018
DATA ZOMERKAMPEN

Het nieuwe jaar brengt alvast goed nieuws met zich mee: de kampdata! Neem alvast jouw agenda erbij als je wil vrijwilligen of met ons wil meegaan op kamp!

Nano met Toon en Katrien als kamp- en hoofdleiding

  • vrijwilligers: 1/07 - 11/07
  • jongeren: 3/07 - 10/07

Pico met Oke en Diane als kamp- en hoofdleiding

  • vrijwilligers: 08/07 - 17/07
  • jongeren: 10/07 - 16/07

Giga met Stijn als kampleider

  • vrijwilligers: 14/07 - 24/07
  • jongeren: 16/07 - 23/07

Hecto met Jacques en Jan als kamp- en hoofdleiding

  • vrijwilligers: 21/07 - 31/07
  • jongeren: 23/07 - 30/07

Op Schok met Satrina als kampleidster

  • vrijwilligers: 13/07 - 21/07
  • jongeren: 15/07 - 20/07
Je kan je vanaf vandaag als vrijwilliger inschrijven door hier te klikken. 

Als je nog vragen hebt kan je ons altijd mailen naar info@ajokvzw.be, of ons aanspreken op Facebook

Hopelijk zien we elkaar deze zomer!

KAMPTHEMA: PREHISTORIE

Vorig jaar gingen we op reis naar de onderwaterwereld, maar dit jaar gaan we wat verder terug in de tijd. Ons kampthema is namelijk de prehistorie! De oermens, zwaaien met een knots, mammoeten, The Flinstones of zelfs Ice Age, alles kan! Om alvast in de stemming te komen, kan je luisteren naar dit superleuke liedje!
                                   
WARME OPROEP
HOOFDMONITOR GEZOCHT VOOR GIGA

Het gewenste profiel:
- ervaring in het jeugdwerk (dmv stages, scouts, werk...) 
- ouder dan 21
- een ❤️ voor maatschappelijk kwetsbare jongeren
- in het bezit van een flinke dosis humor
- animatorendiploma niet vereist
- goed zijn in het coachen van jouw monitoren.

Ken je iemand of heb je zelf interesse? Mail dan naar info@ajokvzw.be

VOOR IN DE AGENDA
VORMINGSDAGEN

Dit werkjaar hebben wij als doelstelling meer in te zetten op de vorming van onze vrijwilligers. Daarom organiseren wij vanaf 2018 specifieke vormingsdagen in drie verschillende steden. Interesse? Schrijf dan één van de volgende data alvast in je agenda, meer informatie hierover volgt binnenkort! 

Zaterdag 5 mei 2018: vormingsdag Leuven
Zondag 13 mei 2018: vormingsdag Gent
Zaterdag 19 mei 2018: vormingsdag Antwerpen 


VOORBEREIDINGSWEEKEND EN KICK-OFF

Zoals ieder jaar organiseren wij een super leuk voorbereidingsweekend en een kick-off dag waar onze nieuwe en oude vrijwilligers elkaar kunnen leren kennen, ervaringen kunnen delen en de kampploegen al eens kunnen samenzitten. Een voorbereid man is er twee waard, dus bij deze vermelden wij al graag de data voor beide evenementen:

Voorbereidingsweekend: van vrijdag 20 t.e.m. zondag 22 april 2018 in ons kamphuis La Laiterie in Wiesme
Kick-off: zondag 24 juni 2018


Hopelijk kunnen we jullie talrijk verwelkomen, wij kijken er alvast erg naar uit! 

WIE ZIJN WIJ?
INTERVIEW MET KAMP- EN HOOFDLEIDING: PICO

Zodat iedereen onze kamp- en hoofdleiding wat beter kan leren kennen, zullen we iedere nieuwsbrief een kort interview publiceren met een paar van hen! Deze maand staan Oke en Diane van pico in de schijnwerpers!

  


Kan je jezelf even kort voorstellen?
Hoi! Mijn naam is Oke en dit is mijn vierde jaar bij AJOK. Ik studeerde Orthopedagogie, volgde de BaNaBa Buitengewoon Onderwijs en de specifieke lerarenopleiding. Ik werk als leerkracht in het buitengewoon secundair onderwijs, bij kinderen met een ernstig verstandelijke beperking. Verder hou ik van avondjes uit, kookdates en ben ik altijd te vinden voor een leuke karaoke! Met taart en chocolade kan je me tevens steeds een plezier doen (dit is al een tip voor mijn geheime vriendje).

Waarom kies je ervoor om mee te gaan met AJOK?
Ooit, vier jaar geleden, werd ik een beetje gedwongen door mijn beste vriendin. 'We hebben te weinig mensen in de keukenploeg Oke'. Goed, ik wou haar wel een pleziertje doen. Ik zou ook enkel meegaan als kok die zomer. Uiteindelijk ging ik mee met Giga en Hecto als kok, en met Pico als monitor. Toen verloor ik mijn hart aan al die hartverwarmende kinderen. 

Wat is jouw favoriete activiteit op kamp?
Chevetogne! Always has, always will be. Ik hou van het zwembad, maar nog meer van de gigantische speeltuin! De kinderen leven zich naar hartenlust uit, en ik natuurlijk ook! Eten kan misschien niet als activiteit gezien worden, maar omdat de keukenploeg steeds zodanig lekker kookt, is dit zeker één van mijn favoriete bezigheden op kamp. Bij de oudsten vind ik vooral de verwenactiviteiten en de tweedaagse echt geweldig! 

Wat is jouw leukste herinnering aan de AJOK kampen?
Op mijn eerste pico kamp was Tristan (fictieve naam) - één van de jongeren - grote fan van beren. Hij ging steeds in het bos opzoek naar beren. 's Nachts heb ik dan maar één geknutseld, en laten ophangen in het bos. Zijn reactie was goddelijk! Aan de tweedaagse heb ik ook steeds leuke herinneringen. Hoewel ik er dit jaar echt van overtuigd was dat er een beest naast mijn tent stond (die de andere monitoren niet gehoord hebben, behalve dan de monitor die ook bij mij sliep).

Waarom moet iedereen meegaan met AJOK?
Omdat er gewoon geen andere keus is in het leven! Vier jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik zo betrokken ging zijn in deze organisatie. 

________________
 
Kan je jezelf even kort voorstellen?
Ik ben Diane, 24 jaar en historica. Zelf heb ik altijd in de scouts gezeten, waardoor ik weet hoe geweldig het is om op kamp te kunnen gaan. Heel toevallig vroeg een vriendin me in 2014 of ik niet mee wilde als monitor met een AJOK-kamp, omdat ze dacht dat het wel iets voor mij zou zijn. Ik twijfelde geen seconde. Sindsdien ben ik iedere zomer meegeweest, voornamelijk met pico en nano-kampen als monitor, kok en manus. Dit jaar ga ik voor het eerst mee met pico als hoofdmonitor, en ik heb er ontzettend veel zin in!
 
Waarom kies je ervoor om mee te gaan met AJOK? 
Omdat AJOK mijn tweede familie is geworden. Ik heb er zoveel warme mensen leren kennen en heb er vrienden voor het leven gemaakt. Je voelt je er onmiddellijk thuis omdat iedereen je steeds met open armen ontvangt. We maken zoveel plezier, en als er een moeilijk moment is, staat er steeds iemand voor je klaar – ook als die persoon je misschien niet zo goed kent. Dat vind ik erg bijzonder. Op kamp gaan met AJOK is voor mij altijd een beetje thuiskomen, het is zonder twijfel het hoogepunt van mijn jaar.
 
Wat is jouw favoriete activiteit op kamp?
Eigenlijk vind ik het heel moeilijk om te kiezen... maar ik denk dat ik toch moet kiezen voor iets zoals een bosspelletje, één tegen allen of waterspelletjes. Ik vind het zo leuk om te zien hoe kinderen volledig in het spel kunnen opgaan, over het terrein rennen alsof hun leven ervan afhangt, en hun best doen om het spel zo goed mogelijk te spelen. Hun luid gelach, daar word ik oprecht gelukkig van.
 
Wat is jouw leukste herinnering? 
Ik ben ooit eens meegegaan in de kookploeg met nano, en dat jaar was ik jarig op kamp. Mijn toenmalige kamp- en hoofdleiding hadden dat stiekem aan de kinderen verteld. Toen ik met het eten aan tafel kwam, werd ik overspoeld met verjaardagswensen en tekeningen. Het was heel onverwacht, en ik was er zo door geraakt dat ik bijna moest huilen.
 
Waarom moet iedereen meegaan met AJOK? 
Heb je een paar uur? Ik kan niet één reden geven, maar ik denk dat wat AJOK zo geweldig maakt, de warmte is die we uitstralen. We zijn een kleine organisatie, maar daarin schuilt net onze kracht omdat we hierdoor een heel persoonlijke aanpak hebben. Als nieuwe persoon in onze organisatie, voel je je hierdoor onmiddellijk welkom en wil je nooit meer weg – net als ik!

 
Like ons op Facebook
Volg ons op Instagram
Volg ons op Twitter
Ga naar onze website
Stuur ons een mailtje
Copyright © 2018 AJOK vzw, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je betrokken bent bij AJOK vzw of omdat je je ingeschreven hebt op de website.

Our mailing address is:
Postbus 4
2100 Deurne

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp