Copy
AJOK vzw is een vereniging die kampen organiseert met bijzondere aandacht voor jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties.
Is deze mail niet leesbaar? Lees hem online.

Nieuwsbrief Maart 2018
Na een maandje stilte zijn we er weer met een nieuwsbrief. Ook deze keer staat ze bomvol informatie over de voorbereidingen van onze superleuke kampen! 
KAMPAANBOD 2018
DATA ZOMERKAMPEN

De aandachtige lezer van onze nieuwsbrief spot waarschijnlijk dat het begin heel erg lijkt op de nieuwsbrief van januari, en dat is ook zo. Onze kampdata zijn echter super belangrijk, waardoor een beetje herhaling geen kwaad kan. Bij deze: 

Nano met Toon en Katrien als kamp- en hoofdleiding

 • vrijwilligers: 1/07 - 11/07
 • jongeren: 3/07 - 10/07

Pico met Oke en Diane als kamp- en hoofdleiding

 • vrijwilligers: 08/07 - 17/07
 • jongeren: 10/07 - 16/07

Giga met Stijn als kampleider

 • vrijwilligers: 14/07 - 24/07
 • jongeren: 16/07 - 23/07

Hecto met Jacques en Jan als kamp- en hoofdleiding

 • vrijwilligers: 21/07 - 31/07
 • jongeren: 23/07 - 30/07

Op Schok met Satrina als kampleidster

 • vrijwilligers: 13/07 - 21/07
 • jongeren: 15/07 - 20/07
Ben jij al ingeschreven? Het kan heel snel en makkelijk door hier te klikken. 

Als je nog vragen hebt kan je ons altijd mailen naar info@ajokvzw.be, of ons aanspreken op Facebook

Hopelijk zien we elkaar deze zomer!

PS: zoals aangekondigd in de vorige nieuwsbrief, is ons kampthema dit jaar prehistorie - dat wil je toch écht niet missen?!  
 
VOORLOPIGE INSCHRIJVINGEN

Pico: 4 jongeren, 1 monitor
Nano: 13 jongeren (+1 wachtlijst), 3 monitoren, 1 kok, 1 verpleegster, 1 manus
Hecto: 12 jongeren (+2 wachtlijst), 2 monitoren
Giga: 12 jongeren, 2 monitoren, 3 koks
Op Schok: 5 jongeren, 1 manus 

 
PROMONIEUWS
FLAJOKKEREN 2018!

Je had het misschien al gespot op onze sociale media, maar wij hebben nieuwe flyers en posters laten afdrukken! Die gaan we de komende weken natuurlijk zo veel mogelijk proberen te verspreiden, en daar hebben we jouw hulp voor nodig! Wil jij ook reclame maken voor AJOK? Laat ons dan iets weten via mail of Facebook, en wij bezorgen jou een voorraadje posters en/of flyers! 

Ons kan je alvast vinden in Gent, waar wij met het enthousiaste promo-team gaan flyeren:
- 23 maart aan de HoGent
- 28 maart bij VSPW in Gent

Aarzel niet en kom gerust eens hallo zeggen! 

Spot je elders een poster van Ajok? Neem er een foto van en post hem met de #flajok2018 - wie weet verschijnt hij wel op onze facebookpagina!

     NIEUWE BALPENNEN!

Nog meer nieuwigheden: we hebben deze prachtige en kleurrijke balpennen laten maken! Vanaf nu kunnen alle notities, boodschappenlijstjes en dagboeken geschreven worden met onze AJOK-balpennen. Wil jij er ook bemachtigen? Wij delen ze  uit overal waar we naartoe gaan!

                               
 

KAN JIJ ONS HELPEN?

Zonder naamsbekendheid geen vrijwilligers, en zonder vrijwilligers geen kampen. Omdat we dit niet willen laten gebeuren, hebben wij jullie hulp nodig! Vertel al je vrienden en kenissen over AJOK, deel onze posts op facebook of sterker nog: ga zelf ook met ons mee op kamp!

Wil jij of je organisatie ons helpen door bijvoorbeeld een evenement te organiseren ten voordele van of in het kader van onze organisatie? Laat het ons zeker weten, want wij helpen graag mee! 

Samen staan we sterk! 

 

 

NOG MEER NIEUWS
TROOPER 

Sinds kort zijn wij lid van de website Trooper. Via deze website kan je online aankopen doen bij verschillende winkels, zoals bijvoorbeeld Collect&Go of AS Adventure. Het concept is erg simpel. Je gaat naar de pagina van AJOK op Trooper, namelijk www.trooper.be/ajokvzw. Daar krijg je een lijst met alle online-winkels waar je via Trooper kan kopen. Als je dan doorklikt, word je naar de website van de winkel gebracht en kan je shoppen. Nadat jij je aankopen hebt gedaan, gaat een deel van het geld naar AJOK en jij betaalt hiervoor geen cent bij. Je steunt het goede doel dus, en je hebt bovendien wat je nodig hebt! Helemaal win-win, dus haast je naar Trooper voor al je online aankopen!
 

WEEK VAN DE VRIJWILLIGER

Vorige week was het de beste week van het jaar: de week van de vrijwilliger. Wij willen van de gelegenheid gebruik maken om al onze vrijwilligers te bedanken voor de volgende redenen: 

 • Jullie zorgen ervoor dat maatschappelijk kwetsbare jongeren kunnen meegaan op kamp
 • Jullie zorgen voor geweldige teamspirit
 • Jullie zetten zich belangeloos in
 • Een speciale bedanking aan de kookploeg voor al hun heerlijke eten! Zij kuisen bovendien ook de douches en toiletten, bezorgen de moni's soms een heerlijke vijfde maaltijd. Een kamp heeft dan ook een leuke kookploeg nodig, die steeds voor sfeer en gezelligheid zorgt
 • Een speciale bedanking aan onze verpleegsters, die steeds alle pijntjes en auwtjes met liefde verzorgen
 • Een speciale bedanking aan onze monitoren, want zonder hen zouden er geen activiteiten zijn. Bovendien toveren ze met hun enthousiasme steeds een glimlach op het gezicht van onze jongeren
 • Een speciale bedanking aan de manus. Die zorgt ervoor dat alle financiën in orde zijn en springt bij waar nodig!
 • Ook de kamp- en hoofdleiding mogen niet ontbreken in dit lijstje. Maanden op voorhand zijn ze al bezig met het plannen van hun kamp
 • Als laatste verdient de RVB ook wel een bloemetje, aangezien zij alles draaiende houden.

DUS: een dikke merci aan iedereen die zich belangeloos inzet voor AJOK! Op nog vele jaren dat we onze samen kunnen inzetten voor iets dat ons nauw aan het hart ligt! 

     

VOOR IN DE AGENDA
VORMINGSDAGEN

Dit werkjaar hebben wij als doelstelling meer in te zetten op de vorming van onze vrijwilligers. Daarom organiseren wij vanaf 2018 specifieke vormingsdagen in drie verschillende steden. Interesse? Schrijf dan één van de volgende data alvast in je agenda. De inschrijving gebeurt bij je inschrijving als vrijwilliger of door een mailtje te sturen naar info@ajokvzw.be. Zet je zeker ook op aanwezig op ons facebookevenement

Zaterdag 5 mei 2018: vormingsdag Leuven
Augustinessenklooster Romaanse poort & kapel
Brusselsestraat 163
3000 Leuven

Zondag 13 mei 2018: vormingsdag Gent
Open huis Azalea
Achterstraat 20
9040 Sint-Amandsberg (Gent)

Zaterdag 19 mei 2018: vormingsdag Antwerpen 
De nieuwe vrede
Vredestraat 16-22
2600 Berchem (Antwerpen)


VOORBEREIDINGSWEEKEND EN KICK-OFF

Zoals ieder jaar organiseren wij een super leuk voorbereidingsweekend en een kick-off dag waar onze nieuwe en oude vrijwilligers elkaar kunnen leren kennen, ervaringen kunnen delen en de kampploegen al eens kunnen samenzitten. Een voorbereid man is er twee waard, dus bij deze vermelden wij al graag de data voor beide evenementen:

Voorbereidingsweekend: van vrijdag 20 t.e.m. zondag 22 april 2018 in ons kamphuis La Laiterie in Wiesme
Kick-off: zondag 24 juni 2018


Hopelijk kunnen we jullie talrijk verwelkomen, wij kijken er alvast erg naar uit! 

Meer informatie over zowel de vormingsdagen, het voorbereidingsweekend als de kick-off, is terug te vinden op onze website. Ga snel kijken door hier te klikken! 

WIE ZIJN WIJ?
INTERVIEW MET KAMP- EN HOOFDLEIDING: HECTO

Zodat iedereen onze kamp- en hoofdleiding wat beter kan leren kennen, zullen we iedere nieuwsbrief een kort interview publiceren met een paar van hen! Deze maand staan Jacques en Jan van Hecto in de schijnwerpers!
                       

Kan je jezelf even kort voorstellen?
Ik ben Jacques en ik ben opvoeder. Als hobby doe ik vrijwilligerswerk voor verschillende organisaties die werken met kinderen, jongeren, gezinnen en volwassenen, wonende in Vlaanderen en Brussel, die het om één of andere reden moeilijk hebben in onze maatschappij.

Waarom kies je ervoor om mee te gaan met Ajok?
Ik kies ervoor om mee te gaan met AJOK omdat ik zo de kans geef aan kinderen, jongeren, om op een kamp te gaan waar ze van dichtbij worden begeleid, in een veilige, rustige omgeving, waar ze zichzelf mogen en kunnen zijn, hoewel dit laatste niet altijd even evident is. Het feit dat kwaliteit primeert op kwantiteit is de kers op de taart.

Wat is jouw favoriete activiteit op kamp?
Wat ik het liefst doe met de jongeren zijn de tochten en een nachtje overnachten in een tent.

Wat is jouw leukste herinnering aan de AJOK kampen?
De momenten dat ik de jongeren en andere vrijwilligers beter leer kennen en weet hoe ik hun kamp optimaal kan laten verlopen. Bij de ene jongere is dat een liedje, bij een andere jongere veel geduld, nog een andere jongere heeft nabijheid nodig, een andere een luisterend oor, enz. Wat de vrijwilligers betreft een goed, soms diep, gesprek. Het moment dat ik mijn ervaring kan delen. De fantastische uitspraken van de moni's, het er samen voor gaan, moni's die het supergoed kunnen vinden met de jongeren. Het samenhorigheidsgevoel, de vele positieve contacten met de hoofdleiding, de kookploeg, de andere vrijwilligers.

Waarom moet iedereen meegaan met AJOK?
Niet 'iedereen' moet mee gaan met AJOK, enkel zij die samen, met jongeren die het niet altijd makkelijk hebben, de mooiste vakantie van hun leven willen beleven, beseffend dat AJOK er steeds is om hen te ondersteunen hierin.

 
________________
 
Kan je jezelf even voorstellen?  
Mijn naam is Jan. Ik ben meestal vrolijk, doorgaans enthousiast en geregeld blij. Aan het begin van mijn hoger onderwijs ben ik voor het eerst meegegaan met een AJOK-kamp en tot nu toe ben ik het nog niet beu geraakt.

Waarom kies je ervoor om mee te gaan met AJOK?
Grotendeels vanwege mijn overtuiging dat iedereen recht heeft op een betaalbare vakantie of vakantie op maat, zeker jongeren en kinderen. Geen enkele jongere zou tijdens zijn ontwikkeling het gevoel mogen hebben buitengesloten te worden. Dat is nefast voor je wereldbeeld en latere vorming. Daarnaast ga ik uiteraard ook mee op kamp voor de sfeer, gecreëerd door fantastische monitoren en geweldige jongeren. Ook de uitdaging trekt mij wel aan. Het is geen eenvoudige doelgroep en je weet op voorhand nooit waaraan je begint.

Wat is jouw favoriete activiteit op kamp?
De eetmomenten vind ik altijd plezant als je dat als activiteit kan beschouwen. Een echt 'favoriete activiteit' heb ik niet meteen, maar alle activiteiten die nadien geslaagd zijn, voornamelijk door de inzet van de jongeren, geven mij toch altijd wel voldaan gevoel.

Wat is jouw leukste herinnering aan de AJOK kampen?
De avonden in het monitorlokaal zijn altijd leuk, maar de herinneringen die je onthoudt/ontroeren zijn diegene waar de jongeren hun dankbaarheid tonen, ookal is dat niet altijd op een handige manier.

Waarom moet iedereen meegaan met AJOK?
Je kan meegaan als vrijwilliger om verschillende redenen: nieuwe mensen leren kennen, je horizon verbreden, in het kader van een stage, … Algemeen is meegaan een enorm leerrijke ervaring waar je nadien veel voldoening van krijgt!

 
Like ons op Facebook
Volg ons op Instagram
Volg ons op Twitter
Ga naar onze website
Stuur ons een mailtje
Copyright © 2018 AJOK vzw, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je betrokken bent bij AJOK vzw of omdat je je ingeschreven hebt op de website.

Our mailing address is:
Postbus 4
2100 Deurne

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp