AJOK vzw

nieuwsbrief 5 - december 2008

AJOK vzw is een vereniging die zomerkampen organiseert voor jongeren uit de bijzondere jeugdzorg en jongeren die in kansarmoede leven.

Nieuws uit de rvb...

Om wat meer structuur in de werking te steken is de rvb  volop bezig met een draaiboek te maken van en over de hele  AJOK-werking te maken. Dit draaiboek zal uit drie grote delen bestaan, de vzw, de jongeren en de vrijwilligers. Het eerste deel begint nu vorm te krijgen. Binnenkort kan je op de website alvast onze doelstellingen, missie en visie verwachten. In onze missie zullen we de rechten van het kind onderschrijven. 

Als verlengstuk op deze nieuwe missie en visie hebben we ook een nieuwe omschrijving voor de doelgroep uitgewerkt. We vinden het belangrijk dat de doelgroep juist, en niet stigmatiserend omschreven wordt. Het typische onderscheid tussen kansarme jongeren en jongeren in de bijzondere jeugdzorg hebben we laten vallen, omdat kansarm een omschrijving is die al onze jongeren typeert. Vanaf nu spreken we dus over: 

"Jongeren die om financiŽle en/of gedragsmatige redenen geen aansluiting vinden bij het reguliere jeugdwerk. Dit kunnen jongeren zijn die verblijven in een voorziening van de Bijzondere Jeugdzorg, in een dagcentrum verblijven of thuiswonend zijn." 

Kamp -en hoofdleiding

De kamp -en hoofdleiding voor 2009 liggen vast. Opgepast, de data van de kampen zijn lichtjes aangepast. Elk kamp kan nu wel rekenen op twee dolenthousiaste kampleiders! Indien je een van deze mensen wil contacteren voor vragen, felicitaties of liefdesbetuigingen kan dit via: naam@ajokvzw.be.

- Nele & JoŽlle

12-13 jarigen

1-10 juli 2009

- Sandrine & Caroline

8-11 jarigen

11-20 juli 2009

- Bjorn & Katrijn

16-17 jarigen

16-23 juli 2009

- Elke & Maarten

14-16 jarigen

21-30 juli 2009

Kampnamen 2009

Na het thema liggen nu ook de kampnamen van 2009 vast. We hebben besloten om voor de kamphuiskampen te werken met een vast voorvoegsel dat elk jaar hetzelfde blijft en verwijst naar de leeftijd van de jongeren, daarnaast komt een verwijzing naar het thema dat elk jaar aangepast wordt. De namen van jong naar oud:

  • Nano; Heksenpap en toverkrollen (8-11 jarigen)
  • Hecto; `T Hofnarrenfestijn (12-13 jarigen)
  • Giga; Titanenstrijd (14-16 jarigen)
  • Op schok (16-17 jarigen)

Op 5 januari 2009 starten de inschrijvingen voor de jongeren. Vanaf dan kan je de infobrochure op de website vinden. Monitoren moeten nog iets langer wachten ;)

De rvb wenst iedereen iedereen een sprankelend en creatief 2009 met een AJOK kamp als hoogtepunt!

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je op een of andere manier betrokken bent bij AJOK.
Wil je deze nieuwsbrief liever niet meer krijgen?
Stuur een mailtje naar nieuwsbrief@ajokvzw.be