boven

logo

AJOK vzw is een vereniging die kampen organiseert voor maatschappelijk kwetsbare jongeren. Concreet gaat het om jongeren die omwille van financiƫle, gedragsmatige en/ of andere redenen geen aansluiting vinden bij het reguliere jeugdwerk.

AJOK bestaat enkel uit vrijwilligers, die de drijvende kracht zijn van de vzw. Hun enthousiasme, flexibiliteit, blijvende inzet en steun zijn heel belangrijk. De vzw wordt bestuurd door een Algemene Vergadering en een Raad van Bestuur, waarvan de leden heel wat ervaring hebben met het begeleiden en organiseren van dit soort kampen.

Inschrijvingen

Na een zeer snelle start zijn de inschrijvingen voor de vrijwilligers momenteel een beetje stilgevallen. Zeker voor GIGA hebben we nog heel wat monitoren nodig om de jongeren een fantastisch kamp aan te bieden! Ken jij nog geinteresseerde mensen of wil je graag helpen met de werving? Contacteer ons zeker op info@ajokvzw.be!

Wij hebben ook een uitgewerkt promotekstje om te mailen naar alle geinteresseerden. Je kan dat vinden in een notitie op onze facebook of in je mailbox! Ook affiches en flyers zijn en masse bij ons te krijgen!

Try out vorming monitoren

Al jaren geven we met AJOK een vorming op voorbereidingsweekend aan de nieuwe monitoren. Deze vorming is vooral toegespitst op de doelgroep, achtergrond en hoe ermee omgaan. Soms geven we deze vorming ook aan andere groepen (KSA, speelpleinen,...)

We vonden echter dat het tijd werd dat deze vorming nog eens in een nieuw jasje werd gestoken. En daarvoor rekenen we op jullie. Graag willen we de vorming eens geven aan vrijwilligers die al eens zijn meegeweest op kamp, zo kunnen we de vorming nog verder optimaliseren met jullie opmerkingen.

Iedereen is welkom op zaterdag 7 april in a capella (Gent) om 14 uur, de namiddag zal maximum tot 17u30 duren.

Wil jij graag komen? Stuur dan even een mailtje naar nele@ajokvzw.be dan voorzien wij voldoende drankjes en stoelen

Vorming

AJOK is via vakantieparticipatie betrokken in een lerend netwerk dat vier keer per jaar alle organisaties die kampen organiseren voor maatschappelijk kwetsbare jongeren samenbrengt om ervaringen uit te wisselen. Onder andere Akindo, Jeugd Rode Kruis, Bizon en Banaka zitten hier ook in.

vzw Lejo organiseert van 29 april tot 1 mei een vormingsweekend speciaal gericht op onze doelgroep. Op het programma staat oa conflicthanteringm ervarinslerenm coaching van groepen, ... . Deze vorming is ook gelijkgesteld aan een cursus hoofdanimator, dus na een stage kan je hiervoor een attest krijgen. Die stage kan je bij AJOK doen. Wij denken dat dit voor al onze monitoren zeker een meerwaarde kan zijn, dus als je geinteresseerd bent, neem zeker eens een kijkje op hun website: www.lejo.be. Meer informatie kan je ook krijgen bij eva@lejo.be

Oproep

AJOK wordt groter en groter en dat merken we ook aan de hoeveelheid materiaal die we hebben. Omdat we nu ook een kamp in Vlaanderen doen en steeds meer dingen organiseren doorheen het jaar willen we graag een opslagruimte huren in Vlaanderen. We zoeken een garagebox, schuur, ... (uiteraard overdekt en afgesloten) ergens centraal in Vlaanderen (liefst ergens tussen Leuven of Gent). Ken jij een goed(kop)e locatie? Geef ons dan zeker een seintje!

onder

Dit is de nieuwsbrief van AJOK vzw. Indien je deze niet meer wil ontvangen, mail dan naar info@ajokvzw.be met als onderwerp "uitschrijven".

Contact AJOK vzw: Postbus 1165  3000 LEUVEN
- info@ajokvzw.be - +32 496 393 776 - www.ajokvzw.be

Ondernemingsnummer : 0884.932.681