Een greep uit het cursussenaanbod 2019

Wil jij graag meer weten over hoe je voor kinderen en jongeren toffe activiteiten kan organiseren (bij AJOK of bij een andere organisatie), hoe je EHBO moet toepassen, hoe je op een leuke en respectvolle manier kan samenwerken met andere jongeren en vrijwilligers,... Kortom: hoe je een echte animator wordt? Of wil je je huidige skills nog aanscherpen?

Vormingsdag

Ook dit jaar organiseren wij weer een vormingsdag, namelijk op zaterdag 18 mei 2019 (locatie nog te bepalen). Op deze dag delen ervaren monitoren hun kennis en ervaring in omgaan met moeilijke jongeren. Dit gebeurt in een ontspannen sfeer door een reeks van inspannende en luchtiger activiteiten. Wij voorzien drank, vieruurtje en middagmaal voor iedereen die ingeschreven is.

Voorbereidingsweekend

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 april 2019 organiseert AJOK een voorbereidinsweekend. Tijdens dit weekend worden de kampschema’s opgesteld, activiteiten voorbereid en wordt een belangrijke aandacht besteed aan een algemene vorming voor monitoren. Vrijwilligers maken kennis met het kamphuis, met de omgeving, met elkaar en leren ook onze werking kennen. Van alle monitoren wordt verwacht dat ze aanwezig zijn op dit weekend. Op deze manier kunnen we jullie goed voorbereiden op toch wel een uitdagend kamp. Ook wie al eens vrijblijvend wil kennismaken met onze werking is heel welkom!

Het weekend gaat door waar ook de meeste kampen plaatsvinden, in ons kamphuis La Laiterie in Wiesme

Kick-off

Een weekje voor we de spits afbijten komen we traditiegetrouw nog één keer samen met alle vrijwilligers om de violen te stemmen. Dit jaar zal dat voor zaterdag 29 juni 2019 zijn, meer info volgt nog!

.