Een greep uit het cursussenaanbod 2018

Wil jij graag meer weten over hoe je voor kinderen en jongeren toffe activiteiten kan organiseren (bij AJOK of bij een andere organisatie), hoe je EHBO moet toepassen, hoe je op een leuke en respectvolle manier kan samenwerken met andere jongeren en vrijwilligers,... Kortom: hoe je een echte animator wordt? Of wil je je huidige skills nog aanscherpen?

Hieronder kunnen jullie alvast een aantal leuke en interessante cursussen en vormingen vinden, die we heel graag willen aanbevelen!

Vormingsdagen doorheen het jaar

Dit werkjaar hebben wij als doelstelling meer in te zetten op de vorming van onze vrijwilligers. Daarom organiseren wij vanaf 2018 specifieke vormingsdagen in drie verschillende steden. Voor monitoren die meegaan op kamp verwachten wij graag je aanwezigheid op één van deze vormingsdagen. Wij hebben gekozen voor volgende thema's:
 • Communicatie met jongeren en het voorkomen van conflicten
 • Agressie en veiligheid
 • Hoe steek ik een activiteit in elkaar (voor een AJOK-kamp)
Inschrijven kan via dit formulier. Check ook ons facebookevent!
 • Zaterdag 5 mei 2018 10-17u: vormingsdag Leuven
  Augustinessenklooster Romaanse poort & kapel
  Brusselsestraat 163
  3000 Leuven
 • Zondag 13 mei 2018 10-17u: vormingsdag Gent
  Open huis Azalea
  Achterstraat 20
  9040 Sint-Amandsberg (Gent)
 • Zaterdag 19 mei 2018 10-17u: vormingsdag Antwerpen
  De nieuwe vrede
  Vredestraat 16-22
  2600 Berchem (Antwerpen)
Wij voorzien middageten voor iedereen die ingeschreven is.

Voorbereidingsweekend

Na de paasvakantie organiseert AJOK een voorbereidinsweekend. Tijdens dit weekend worden de kampschema’s opgesteld, activiteiten voorbereid en wordt een belangrijke aandacht besteed aan een algemene vorming voor monitoren. Vrijwilligers maken kennis met het kamphuis, met de omgeving, met elkaar en leren ook onze werking kennen. Van alle monitoren wordt verwacht dat ze aanwezig zijn op dit weekend. Op deze manier kunnen we jullie goed voorbereiden op toch wel een uitdagend kamp. Ook wie al eens vrijblijvend wil kennismaken met onze werking is heel welkom!

Het weekend gaat door waar ook de meeste kampen plaatsvinden, in ons kamphuis La Laiterie in Wiesme, 20-22 april 2018.

Kick-off

Een weekje voor we de spits afbijten komen we traditiegetrouw nog één keer samen met alle vrijwilligers om de violen te stemmen. Dit jaar zal dat voor zondag 24 juni 2018 zijn, meer info volgt nog!

.